Bestyrelseskandidat

Hvad kendetegner godt bestyrelsesarbejde?

Som jeg ser det, findes der to måder at drive en virksomhed på. Den gamle måde og den nye måde. Engang var et godt produkt nok til at skabe en god forretning. Det handlede kun om at være tilgængelig på markedet, uanset om du solgte bildæk, bogreoler eller badeferier. Sådan er det ikke længere.

I dag er det ikke nok at have et godt produkt, og at være tilgængelig. i dag skal virksomheder sælge en følelse. Med andre ord kan du ikke tilbyde bildæk uden en fortælling om den frihed, forbrugerne mærker, første gang de sætter sig bag rattet.

I mit mangeårige arbejde som økonomisk rådgiver for en bred vifte af virksomheder har jeg ofte oplevet, at professionelt bestyrelsesarbejde tager udgangspunkt i den gamle måde at drive forretning på. Dermed kan bestyrelsesarbejdet mangle det helhedsbillede af virksomheden, der skaber den helt særlige værdi både økonomisk, strategisk og som brand. Og det er nødvendigt, når virksomheden skal udvikles og nå sine økonomiske mål.

Som bestyrelseskandidat kan jeg kombinere den gamle og den nye måde at drive forretning på. Jeg kan tilbyde en helhedsorienteret tilgang, der sammensmelter økonomi og strategi. Før i tiden talte vi om intelligenskvotienten, IQ. I dag taler vi om den emotionelle intelligens, EQ. Det er med en forståelse for begge, at jeg kan være med til at skabe vækst i din virksomhed.

Professionelt bestyrelsesarbejde med kvinder i bestyrelsen

Rigtig mange danske bestyrelser udnytter ikke potentialet ved EQ, en årsag kan være at de ikke har kvinder i bestyrelsen. Faktisk har halvdelen af landets største virksomheder ikke en eneste bestyrelseskvinde om bord på trods af en lov fra 2013 om ligestilling i bestyrelser. Når kvinder har en stol ved bordet, er det oftest i familie dominerede virksomheder, hvor bestyrelsesposten er gået i arv.

Det har betydning, fordi kvinder udgør halvdelen af befolkningen, og dermed også halvdelen af kunderne. Strategisk vil det sige, at en sammensætning med både mænd og kvinder i bestyrelsen vil give konkurrence fordele for virksomhederne. Som revisor kan jeg sagtens se på din økonomi og lave et årsregnskab. Men det er først, når jeg forstår dine mål og de værdier der er i virksomheden, at jeg kan hjælpe din virksomhed med at tage strategiske beslutninger og tjene flere penge.

Vi skal ikke have kvinder i bestyrelser, bare fordi vi er kvinder. Vi skal have kvinder i bestyrelserne i dag, fordi kvinder besidder andre kompetencer end mænd. Her mener jeg ikke de faglige kompetencer, som kvinder og mænd besidder på lige fod. Men den mere helhedsorienterede tilgang til verden og dermed virksomheder, som kvinder grundlæggende er stærkere i. Når alle kompetencer kommer i spil i bestyrelser, vil det afspejles i virksomheden, både hos medarbejdere og på bundlinjen.

Alternativt kan virksomhederne gå glip af et stort, uudnyttet potentiale, der kan være nøglen til vækst i vores moderne verden.

Når bestyrelsesarbejde indgår i den økonomiske vækst

Min løsning til bestyrelser, der er fanget i den gammeldags måde at drive virksomhed på, er derfor værdi. Præcis ligesom, at kvinder i bestyrelsen kan bidrage med en ny helhedsorienteret værdi, skal virksomheder – og deres bestyrelser – også kende deres værdi for at skabe økonomisk vækst.

Det betyder blandt andet, at man som virksomhed ikke kun ligger under for kundens behov, men i lige så høj grad gør sig til en attraktiv udbyder for kunden. Det handler om overensstemmelse mellem de indre og ydre forventninger til virksomhedens værdi.

Hvad kan jeg gøre med en bestyrelsespost?

Helt konkret kan jeg hjælpe med at identificere virksomhedens mål, så du kan tilpasse din organisations strategi til verden og markedet, som de ser ud i dag. Jeg ved fra erfaring, hvordan man vender skuden fra den gamle til den nye måde at drive en succesfuld forretning på.

Jeg har været virksomhedsejer siden 2012 og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Nordic South African Business Association. Jeg arbejder på daglig basis for at udvikle virksomheder, der er stagneret på vejen mod deres mål og drømme. Min spidskompetence er at identificere problemer og finde en løsning med udgangspunkt i en helhedsorienteret tilgang til lige præcis din virksomhed.

Jeg har personlig og professionel erfaring med at kombinere det gode arbejdsliv og en virksomhed i vækst. Det kan jeg tilbyde som bestyrelseskandidat.

Skal jeg hjælpe jer i din virksomheds bestyrelse eller advisory board?

Det kan jeg tilbyde din bestyrelse:

  • Sammensmeltning af økonomi og strategi.
  •  360 graders blik på din unikke virksomhed.
  •  Struktureret og fokuseret tilgang til udviklingen af din forretning.
  •  Skarpt øje for flaskehalse, der tilbageholder økonomisk vækst.
  •  Mange års erfaring med udvikling af SMV’er.
Blogindlæg:

Her på bloggen deler jeg ud af min viden omkring økonomi, vækst og meget mere. Du kan læse mine seneste blogindlæg her.

Er du færdig med at famle rundt i blinde og knokle for hver en krone?

Vil du have bedre økonomi - et stærkt fundament og vil du mærke mere lethed i dine salg?

Loading...