Hvad du skal vide om regnskab og bogføring

Du har helt sikkert ikke startet din virksomhed, fordi du elsker administration, regnskab og bogholderi. Medmindre du er i den branche, naturligvis.

Men når du har stiftet et CVR-nummer eller overvejer at gøre det, følger regnskab, regnskabssystem og bogholderi automatisk med. Der er lovgivning, der skal overholdes, uanset om du har en personlig eget virksomhed eller om du har et selskab.

Herunder kan du læse mere om:

Hjælp til bogholderi

Dit bogholderi er dag til dag, uge til uge eller hver måned registreringer af indtægter og omkostninger. Alle transaktioner skal registreres og du skal have bilag, der viser hvordan dine penge er brugt og hvorfra dine indtægter kommer.

Vi anbefaler, at du bruger Dinero eller economic til dit bogholderi og evt. integrerer din webshop, lønsystem og andre systemer, der kan levere information til dit bogholderisystem.

Du kan sætte de fleste systemer op, så alt dit bogholderi foregår elektronisk, og du behøver derfor ikke længere at have papir bilag stående i mapper i årevis.

Hjælp til regnskab

 Dit regnskab er resultatet af dit bogholderi. Dit årsregnskab viser, hvordan din virksomhed har klaret sig økonomisk det seneste år. Årsregnskabet skal indberettes til skat eller erhvervsstyrelsen ligesom din moms og skat skal indberettes. Med dit regnskab er eget mere end blot et årsregnskab. Hver måned eller kvartal, kan du få og se på dine regnskabstal, så du løbende ved hvordan din virksomhed klarer sig.

Vi anbefaler at du minimum får bogført, periodiseret og lavet en rapport, opgørelse eller lign hvert kvartal.

Det er vigtigt at tage lovgivningen og det ansvar, der følger med et cvr nummer alvorligt. Ellers risikerer du at få lukket din virksomhed af myndighederne.

Hvis du mener din virksomhed alvorligt, altså du er alvorlig om, at ville drive en forretning der giver overskud mange år fremover, bør du få professionel rådgivning fra starten.

Forskellen på en bogholder og en revisor

En Bogholder laver dit bogholderi. Det er ikke en beskyttet titel at være bogholder, og du kan derfor ikke sikre erfaring eller uddannelsesniveau. Nogle bogholdere laver ikke årsregnskaber, mens andre er dygtige og sagtens kan lave hele dit regnskab, hvis din virksomhed ikke er for stor.

En godkendt revisor er en beskyttet titel, og de har mange års uddannelse, og kan godkende de helt store regnskaber på børsnoterede virksomheder. Godkendte revisorer er underlagt undervisningspligt hvert år, da der er mange krav til dokumentation for hvidvask, GDPR osv.

En revisor kan lave dit bogholderi og årsregnskab, hvis din virksomhed ikke er for stor. Revisor er ikke en beskyttet titel.

3 steps til at finde den rette bogholder, revisor og økonomiske rådgiver til din virksomhed

Der er noget med autoriteter i habitter. Det gælder bankmænd, revisorer og advokater.

Vi føler, at de vurderer os, og frygten for at blive fundet for let, gør os til marionet dukker, der ikke får stillet de skarpe spørgsmål, vi bør stille.

Sådan er der også RIGTIG MANGE, der har det med deres revisor eller bogholder. Hvis du ikke VED, hvad du skal spørge om eller stille af krav om, er det jo virkelig svært at få gjort noget ved det.

Ta’ testen her:

  • Sørger din bogholder eller revisor for, at du løbende har overblik over hvad dit resultat er?
  • Sørger din bogholder eller revisor for, at du I GOD TID ved, hvornår du skal aflevere diverse bilag osv.?
  • Sørger din bogholder eller revisor for, at du ved hvor meget du skal betale i moms?
  • Kommunikerer din bogholder eller revisor, så du forstår hvad de siger?
  • Har du tillid til din revisor eller bogholder?

Hvis du kan svare NEJ til bare et eneste af de her spørgsmål, og du lever af din virksomhed, så skal du selv bede om at få det. Eller finde en der kan hjælpe dig med at få styr på det.

Du betaler for en ydelse, der skal HJÆLPE dig. Ikke gøre dig mindre professionel, mere forvirret eller få dig til at give op.

Blogindlæg:

Til dig, der gerne vil vide mere om bedre bundlinje, økonomi og strategi

Her på bloggen deler jeg ud af min viden omkring økonomi, vækst og meget mere. Du kan læse mine seneste blogindlæg her.

Bestyrelseskandidat Louise Voss

Hvad kendetegner egentlig godt bestyrelsesarbejde? Som jeg ser det, findes der to ..

Sådan opnår du din økonomiske frihed

Økonomisk frihed betyder ikke det samme for os alle. Derfor er det også forskelligt,..

Få tips I din indbakke til at skabe en virksomhed, du kan være stolt af

Her kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, så du en gang i ugen kan modtage tips og viden omkring økonomi og vækst direkte i din indbakke.

*Bare rolig, jeg lover, at jeg kun sender dig ting, du kan bruge til noget (nul spam) og jeg videregiver selvfølgelig ikke dine oplysninger til 3. parter.

Få genvejen til en business du kan være stolt af HER

 Tilmeld dig mit nyhedsbrev, der udkommer en gang om ugen

Tak for din tilmelding!

Pin It on Pinterest