10 tips til økonomisk frihed i din privat økonomi

Der er ting, der er vigtigere end at have mange penge! Det er, at have ro i maven og styr på økonomien på vejen imod økonomisk succes. Du får aldrig mange penge, hvis ikke du får styr på det grundlæggende først.

Herunder er mine bedste 10 tips til, at få ro på privatøkonomien;

 

1. Sæt mere på din budgetkonto end der skal bruges 

Hvor meget skal du hver måned overføre til din budgetkonto? Læg 10-15% oveni og overfør til uforudsete udgifter.

 

2. Del dit rådighedsbeløb op 

Dit rådighedsbeløb er det beløb, du kan bruge hver måned. Del det op i mad, tøj, gaver, fornøjelser osv. Og tjek op 2 gange om ugen om du bruger for meget eller for lidt i den enkelte kategori. Det hjælper dig til at holde fokus på ikke at over forbruge.

 

3. Dyre lån 

Hvis du har dyre lån, det vil sige lån der ikke er sikkerhed i, så afdrag en lille smule mere end du egentlig behøver. På den måde afdrager du hurtigere og sparer meget i renter.

 

4. Køb ind en gang om ugen 

For mig har den allerstørste besparelse været, at købe ind én gang om ugen i stedet for at gå i supermarkedet 3-4 gange om ugen.

 

5. Saml dine lån og forhandl om renterne.  

Hvis du har flere lån, skal du samle dem et sted og forhandle om renterne

 

6. Gennemgå dine forsikringer, der kan være mange penge at spare ved at shoppe rundt 

Forsikringer er en jungle at finde rundt i, men der kan være mange penge at spare, hvis du holder øje – og løbende sammenligner dækning og priser hos de forskellige selskaber.

 

7. Hvad koster dine dårlige vaner dig?    

Hvis du ryger, drikker sodavand hver dag eller altid køber en chokolade på vej hjem fra arbejde, kan det koste dig rigtig mange penge hver måned og hvert år.

 

8. Hvis du deler din økonomi med en anden 

Hvis du er gift, eller har hel – eller delvis fællesøkonomi med en anden, er det vigtigt at tage en snak om jeres forventninger til økonomien. Sammen skal I lægge en plan for, hvordan I vil bruge jeres penge, og løbende holde øje med udviklingen. Tag snakken, selvom det er svært, hvis der er behov for det.

 

9. Hav penge på kontoen sidst på måneden 

Det at have penge på kontoen sidst på måneden, giver en fantastisk følelse af kontrol, og overblik. Det giver dig lyst til at opleve den følelse igen og igen – og dermed øger det din bevidsthed om dine handlemønstre.

 

10. Ude af øje, ude af sind 

Mange penge på kontoen, kan medføre et større forbrug. Sådan har jeg det selv – hvis der er penge på kontoen ”skal jeg da ha´ xxx”.  Det er skønt at kunne købe noget ekstra lækkert til sig selv, men hvis mit mål er at have en opsparing på 100.000 kr., ferie 2 gange om året og overskud på kontoen hver måned, så er der ikke også plads til at bruge pengene på min konto. Derfor flytter jeg pengene fra min forbrugskonto, hvor mit dankort er tilknyttet, til andre konti – som f.eks. opsparing, husistandsættelse og fødselsdage. På den måde kan jeg snyde mig selv, til at bruge mindre end hvis alle pengene står på min forbrugskonto

 

Kærlig hilsen
Louise 

Blogindlæg.

Vil du have gratis tips og tricks til hvordan du udvikler din virksomhed?

Læs de seneste blogindlæg eller;

Lær at vende kritik til din fordel

Jeg har altid frygtet kritik. I mit professionelle liv, først som ansat revisor og siden ..

Giv dig selv lønforhøjelse – der holder

Drømmer du om at give dig selv en lønforhøjelse der kan mærkes? Og at vide du ka..

Få genvejen til en business du kan være stolt af HER

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, der udkommer en gang om ugen

Tak for din tilmelding!

Pin It on Pinterest