10 tips til økonomisk frihed i din privat økonomi

Der er ting, der er vigtigere end at have mange penge! Det er, at have ro i maven og styr på økonomien på vejen imod økonomisk succes. Du får aldrig mange penge, hvis ikke du får styr på det grundlæggende først.

Herunder er mine bedste 10 tips til, at få ro på privatøkonomien;

 1. Sæt mere på din budgetkonto end der skal bruges 
Hvor meget skal du hver måned overføre til din budgetkonto? Læg 10-15% oveni og overfør til uforudsete udgifter.

 2. Del dit rådighedsbeløb op 
Dit rådighedsbeløb er det beløb, du kan bruge hver måned. Del det op i mad, tøj, gaver, fornøjelser osv. Og tjek op 2 gange om ugen om du bruger for meget eller for lidt i den enkelte kategori. Det hjælper dig til at holde fokus på ikke at over forbruge.

3. Dyre lån 
Hvis du har dyre lån, det vil sige lån der ikke er sikkerhed i, så afdrag en lille smule mere end du egentlig behøver. På den måde afdrager du hurtigere og sparer meget i renter.

 4. Køb ind en gang om ugen 
For mig har den allerstørste besparelse været, at købe ind én gang om ugen i stedet for at gå i supermarkedet 3-4 gange om ugen.

 5. Saml dine lån og forhandl om renterne.  
Hvis du har flere lån, skal du samle dem et sted og forhandle om renterne

 6. Gennemgå dine forsikringer, der kan være mange penge at spare ved at shoppe rundt 
Forsikringer er en jungle at finde rundt i, men der kan være mange penge at spare, hvis du holder øje – og løbende sammenligner dækning og priser hos de forskellige selskaber.

 7. Hvad koster dine dårlige vaner dig?
Hvis du ryger, drikker sodavand hver dag eller altid køber en chokolade på vej hjem fra arbejde, kan det koste dig rigtig mange penge hver måned og hvert år.

 8. Hvis du deler din økonomi med en anden 
Hvis du er gift, eller har hel – eller delvis fællesøkonomi med en anden, er det vigtigt at tage en snak om jeres forventninger til økonomien. Sammen skal I lægge en plan for, hvordan I vil bruge jeres penge, og løbende holde øje med udviklingen. Tag snakken, selvom det er svært, hvis der er behov for det.

 9. Hav penge på kontoen sidst på måneden 
Det at have penge på kontoen sidst på måneden, giver en fantastisk følelse af kontrol, og overblik. Det giver dig lyst til at opleve den følelse igen og igen – og dermed øger det din bevidsthed om dine handlemønstre.

10. Ude af øje, ude af sind 
Mange penge på kontoen, kan medføre et større forbrug. Sådan har jeg det selv – hvis der er penge på kontoen ”skal jeg da ha´ xxx”.  Det er skønt at kunne købe noget ekstra lækkert til sig selv, men hvis mit mål er at have en opsparing på 100.000 kr., ferie 2 gange om året og overskud på kontoen hver måned, så er der ikke også plads til at bruge pengene på min konto. Derfor flytter jeg pengene fra min forbrugskonto, hvor mit dankort er tilknyttet, til andre konti – som f.eks. opsparing, husistandsættelse og fødselsdage. På den måde kan jeg snyde mig selv, til at bruge mindre end hvis alle pengene står på min forbrugskonto

 

Kærlig hilsen
Louise 

 

Blogindlæg:

Til dig, der gerne vil vide mere om bedre bundlinje, økonomi og strategi

Her på bloggen deler jeg ud af min viden omkring økonomi, vækst og meget mere. Du kan læse mine seneste blogindlæg her.

Bestyrelseskandidat Louise Voss

Hvad kendetegner egentlig godt bestyrelsesarbejde? Som jeg ser det, findes der to ..

Sådan opnår du din økonomiske frihed

Økonomisk frihed betyder ikke det samme for os alle. Derfor er det også forskelligt,..

Få tips I din indbakke til at skabe en virksomhed, du kan være stolt af

Her kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev, så du en gang i ugen kan modtage tips og viden omkring økonomi og vækst direkte i din indbakke.

*Bare rolig, jeg lover, at jeg kun sender dig ting, du kan bruge til noget (nul spam) og jeg videregiver selvfølgelig ikke dine oplysninger til 3. parter.

Få genvejen til en business du kan være stolt af HER

 Tilmeld dig mit nyhedsbrev, der udkommer en gang om ugen

Tak for din tilmelding!

Pin It on Pinterest