Jeg arbejder mindre, tjener mere og er blevet gladere

Frisør Montez v/Christian Montez

Før arbejdede jeg helt vildt meget, jeg holdt aldrig fri. Samtidig var der aldrig penge nok. Nu tjener jeg mere, og arbejder nærmest halvt så meget og holder fredage fri. Det er ret fantastisk, og jeg er meget gladere nu.

Økonomi er ikke længere et ømt emne

Jeg har fået styr på hvilken rækkefølge jeg skal gøre tingene i, så jeg ikke spilder tid, penge og energi.

Økonomi, er sgu bare et lidt ømt emne for rigtig mange mennesker. Det har det i hvert fald været for mig. Gæld er ikke noget, man har lyst til at snakke højt om, men Louise har bare talt rigtig meget ind i økonomi og fået det til at være naturligt at snakke om. Hun har ligesom fået en til at indse nogle ting omkring, at hvis du har et mål, så er du nødt til at gøre sådan for at komme derhen.

 

Det smitter af på mine medarbejdere

Det er ikke kun mig, alt det jeg lærer påvirker. Udviklingen tager jeg med mig hjem til mine medarbejdere og sætter dem ind i, hvordan jeg gerne vil have tingene skal være. Det giver mere tryghed for mig, men det giver også mere tryghed for mine medarbejdere, fordi jeg er mere klar i spyttet. Mine medarbejdere retter lynhurtigt ind. “Hvis det er sådan her, Christian gerne vil have det, så er det sådan her, vi gør”. Så der er en langt mere målrettet strategi for, hvordan min forretning skal køre.

%

Bedre bundlinje

%

Mindre arbejde

%

Mere produktive medarbejdere

Læs mere om Christians’ oplevelse.

"Hun er rigtig god til at sætte nogle ord på nogle af de ting, man måske har svært ved at sige højt, og hvordan man kommer derhen."

Man ved måske godt, hvad man gerne vil, men vejen derhen kan være ret svær. Der er hun god til at få tingene i de rigtige kasser og finde ud af, hvilken kasse jeg skal åbne nu. Det, synes jeg, at hun er rigtig god til. Hun er en sindssygt dygtig sparringspartner, synes jeg. 

Inden jeg startede på det her forløb, der arbejdede jeg helt vildt meget. Hver dag. Jeg holdt aldrig fri. Jeg syntes bare, at jeg blev ved med at arbejde mere og mere og mere, men jeg syntes ikke rigtigt, at jeg kunne se nogle resultater af det arbejde, jeg lavede. Nu arbejder jeg nærmest halvt så meget, som jeg gjorde før, men jeg tjener faktisk mere. Så det er jo fantastisk.

Jeg havde svært ved at finde ud af, hvilken vej det var, jeg skulle gå nedad. Det var jo ikke bare en skillevej, jeg stod ved, det var jo en rundkørsel, hvor jeg bare blev ved med at køre rundt og ikke kunne finde ud af, hvilken vej det var, jeg skulle gå ud af. Det har jeg nok fået noget mere styr på nu. Sidste gang jeg var her, kunne jeg stadig ikke finde ud af det, og så da jeg sad i bilen på vej hjem, der kom jeg i tanke om, at det er det her, jeg skal. Det er makeover, jeg skal lave. Den kom bare til mig. Jeg var bare slet ikke i tvivl om det. Jeg ringede til Louise med det samme og fortalte, at det er det her, jeg skal. Det var hun jo også meget enig i.

Jeg kan godt lide, at Louise åbner nogle døre. Hun fortæller, hvad man skal og lader en selv finde vejen derhen. Altså hun hjælper en på vej. Men hun har ikke en løsning til en. Den skal man selv finde. Og det er jo det, der er spændende i de her. At man selv finder løsningerne. Hun kommer ikke og serverer det for en.

Noget, der har ændret sig rigtig meget, er i forhold til kunderne. Jeg har jo følt mig meget afhængig af kunderne, men nu har jeg fået vendt det sådan, at det faktisk er kunderne, der er afhængige af mig. Så jeg er egentlig ikke så bange for at miste en kunde, for hvis de gerne vil have mig, så må de jo vente til, at jeg har tid. Sådan var det ikke før. Så måtte jeg bare finde tid til kunden, fordi jeg ikke ville miste kunden. Nu er jeg ikke så bange for at miste kunden, for jeg kan jo ikke gøre så meget ved, hvis de ikke vil have mig. Men min tid er virkelig vigtig. 

Jeg opnår jo også en anden respekt over for mine kunder. De skal ikke tro, at de bare kan knipse med fingrene, og så står jeg der bare. Det skal faktisk helst være omvendt. Altså de skal tilpasse sig mig. Det er ikke mig, der skal tilpasse mig dem. På den måde går jeg også ind og styrer min forretning og lader ikke mine kunder styre min forretning. Jeg tror, at der er rigtig mange små virksomheder, hvor det ender med, at det er kunderne, der sætter dagsordenen i butikken i stedet for chefen. Der er jeg gået ind og har taget chefkasketten på og sagt: “Her er det altså mig, der bestemmer. Det er mit hus, du er i. Take it or leave it”. 

Jeg tjener flere penge, men jeg har også meget mere frihed til selv at vælge, hvad jeg egentlig gerne vil. En af grundene til, at jeg blev selvstændig var jo også, at jeg gerne ville tjene penge, men det var jo også for at have frihed til selv at vælge. Nu har jeg jo fået den frihed, fordi jeg har tilrettelagt min plan efter, at det er mig, der styrer min frihed, ikke kunderne. 

Jeg var bare kørt sådan lidt fast. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad det var jeg skulle. Jeg var nok også et sted, hvor jeg var nødt til at få noget hjælp for at komme videre. Noget, som jeg synes, er lidt sjovt i forhold til at være selvstændig, er det, at man kan uddanne sig til at være frisør, håndværker eller kok, men man kan jo ikke uddanne sig til at være virksomhedsejer. Det er jo egentlig ikke en uddannelse, det er learning by doing. Jeg tror, at jeg ikke har prioriteret at uddanne mig til at have en virksomhed. Jeg har jo været sindssygt dygtig til at uddanne mig til at blive en bedre frisør og en bedre makeup artist, fordi jeg har valgt at prioritere det i den type virksomhed, jeg har. Men nu har jeg jo bare valgt at sige, at det kan godt være, at jeg er en dygtig håndværker og en dygtig frisør, men hvis jeg ikke er dygtig til at drive virksomhed, så falder det egentlig lidt til jorden. Så det er egentlig rigtig vigtigt at lære at drive virksomheden, for ellers er det ikke rigtig noget værd.

Plus, at jeg også rent privat får nogle værktøjer. For nu har jeg ligesom styr på min forretning og på mit liv, og jeg ved, hvilken vej jeg skal. De værktøjer bruger man altså også bare privat på en eller anden måde, for jeg tror, at når man er selvstændig, så er man ikke kun selvstændig i de otte timer, man er på arbejde. Man er selvstændig 24 timer i døgnet. Jeg tænker bare selvstændigt, og jeg er bare selvstændig helt ud til fingerspidserne. Så det er bare en rigtig stor del af mig, som jeg også drager ind i mit privatliv.

Jeg tror, at det mest værdifulde (ved forløbet, red.) er nok hele teamet, fordi vi er alle mulige forskellige steder, og så alligevel er vi sådan lidt det samme sted på en eller anden måde. Jeg kan godt lide det her med, at der er nogle, der ikke har været selvstændige i ret lang tid, og der er nogle, der har været selvstændige i mange år. Så har jeg bare fundet ud af, at alle de udfordringer, jeg har haft, sidder nogle andre faktisk med nu. Så kan det godt være, at det er en anden branche, men det er faktisk de samme udfordringer, man mange gange har. Der er jo også mange, som har sagt til mig førhen, jamen du skal bare gøre sådan og sådan og sådan, og det er jo faktisk også nærmest det, jeg sidder og siger til andre nu. Det er så svært at se, når man er i det, men når man så kommer ud på den anden side, tænker man, hvorfor det egentlig ikke var, at man gjorde, som man fik besked på at gøre. Men det er lidt det der med, at man først gør tingene, når man er klar til det. Så at se de her forskellige synsvinkler fra de andre – både dem, der har været selvstændige i kortere og længere tid end mig – det er bare nogle fede dialoger, og man får nogle rigtig gode snakke. Vi er meget forskellige, og det synes jeg også bare er meget spændende. Og denne her respekt, der er omkring hinandens forretning, det synes jeg virkelig er spændende. Man kan ikke rigtig snakke med sine venner om det, for de forstår det ikke helt. 

Jeg har jo valgt at investere nogle penge i det her forløb med Louise. Jeg synes jo, at det var mange penge. Jeg syntes ikke, at det var dyrt, men jeg syntes, at det var mange penge. For mig er der rigtig stor forskel på de to ting. Men jeg har aldrig nogensinde været i tvivl om, at det var pengene værd. Selvom jeg måske ikke syntes, at jeg havde pengene, så var jeg slet ikke i tvivl om, at når jeg var igennem det her forløb, så havde fået de her penge i form af enten at vækste eller spare nogle andre steder. Det har jeg jo allerede gjort. Så jeg har aldrig været i tvivl om, at det var pengene værd. Selvom jeg syntes, at det var mange penge at skulle have op af lommen.

Det er helt klart investeringen værd i min tid også, fordi jeg jo har fået meget mere tid og overskud. Så det er en kæmpe investering, men jeg har helt klart fået det mange gange igen. Både økonomisk og tidsmæssigt.

Hun (Louise, red.) piller jo tingene fra hinanden. Bedst som man synes, at nu har man bare noget mega godt, så viser man det til Louise, og så piller hun det hele fra hinanden, og så kan man lige få lov til at gøre det hele en gang til. Det er jo skide irriterende, lige når hun siger, men så er det måske alligevel lidt godt. Hun har også lært mig, at der er altså noget, der hedder en version 1.0, 2.0, 3.0… Så man er også nødt til at teste nogle ting af. Det behøver ikke, at være perfekt første gang, men så må man ligesom sætte det lidt i gang, teste det lidt af, prøve at analysere lidt på det igen, lave nogle justeringer og så lave version 2.0. Så kan det godt være, at det først er 5.0, der egentlig bliver det, man gerne ville have, men man er nødt til at få testet det lidt af. Det har været lidt en øjenåbner for mig, for jeg er jo mega perfektionistisk. Man vil bare gerne have det perfekt hver gang, og det kan det bare ikke være.  

Jeg har fået meget bedre overblik over min økonomi. Altså allerede dengang vi havde været i gang i et par måneder, og jeg egentlig ikke syntes, at jeg havde gjort så meget anderledes, der begyndte bare at stå penge på min konto, og der havde egentlig aldrig rigtig stået så mange penge på min konto, som der gjorde. Det har jeg bare ikke prøvet før, og jeg syntes egentlig ikke rigtigt, at jeg havde gjort noget anderledes, jeg var måske bare mere bevidst om de valg, jeg lavede. Det har så gjort, at jeg har meget mere styr på økonomi og likviditet. 

Min omkostninger er ikke steget, selvom min omsætning er steget. 

Jeg har fået gang i nogle nye produkter og det nogle nye muligheder i mit fag, som jeg måske ikke havde øjnene op for før. Så nu har jeg gang i en masse nye produkter. 

Case nyheder.

Vil du se hvordan flere af mine kunder har udviklet sig?

Se alle cases her;

Investeringen er jo småpenge

Det kan godt være, at det lige nu er mange penge at investere, men når det på sigt k..

Jeg arbejder mindre, tjener mere og er blevet gladere

Før arbejdede jeg helt vildt meget, jeg holdt aldrig fri. Samtidig var der aldrig penge..

Interesseret i at finde ud af hvad jeg kan gøre for din virksomhed?

Tilmeld dig mit webinar, og find ud af hvad vi sammen kan gøre for at vækste din virksomhed.

Få genvejen til en business du kan være stolt af HER

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, der udkommer en gang om ugen

Tak for din tilmelding!

Pin It on Pinterest