Hvad har moms at gøre med min nattesøvn?

“Da jeg startede som selvstændig var der mange ting at tage stilling til. Der er mange ting at have styr på, og der kommer rigtig mange e-mails og breve i e-boks og i postkassen. Der er en del administrative opgaver der skal løses, udover at der er arbejde at udføre og kunder at finde og tale med. Det tog næsten pusten fra mig.”

Så da jeg første gang skulle afregne moms kom det lidt bag på mig. Tiden var fløjet afsted og jeg havde ikke liiiige fået sat struktur og orden på den del af min virksomhed.

Jeg følte mig rimelig dum, for jeg vidste det jo godt eller jeg burde vide det!

I baghovedet vidste jeg godt at der skulle afregnes moms på et tidspunkt, men når tanken kom tvang jeg den væk igen.

Det kostede nogle nætter med dårlig nattesøvn og uro i maven.

Jeg kan simpelthen ikke holde ud at der ikke er styr på tingene, og jeg følte at det hele sejlede.

Når jeg tjente penge og pengene kom ind på min konto, forsvandt de hurtigt ud igen. Både penge til skat og moms bliver sat ind på virksomhedens konto, og det er mange penge, det ser imponerende ud. Som bekendt koster det penge at tjene penge, og der kan være mange omkostninger i starten som selvstændig.

Jeg er bestemt ikke stolt af at jeg ikke havde råd til at betale moms, men jeg lærte noget af det! Økonomien i min virksomhed er sat i system og struktur, så jeg ikke kommer til at ”låne” af momsen igen.

Både i min egen virksomhed og hos mine kunder ser jeg at det er vigtigt for virksomhedsejere at have struktur og system i regnskabet og i økonomien. Det er ligegyldigt om du er dig selv eller du er ved at ansætte din 10. medarbejder, så har du brug for at sove godt om natten.

Derfor har jeg udviklet nogle produkter, der sikrer at mine kunder altid ved hvad der skal sættes til side til moms og skat. Du kan læse mere om det HER (link til regnskabssiden)

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at få styr på din moms og nattesøvn

Kærlig hilsen
Louise 

Blogindlæg.

Vil du have gratis tips og tricks til hvordan du udvikler din virksomhed?

Læs de seneste blogindlæg eller;

Lær at vende kritik til din fordel

Jeg har altid frygtet kritik. I mit professionelle liv, først som ansat revisor og siden ..

10 tips til økonomisk frihed i din privat økonomi

Der er ting, der er vigtigere end at have mange penge! Det er, at have ro i maven og..

Få genvejen til en business du kan være stolt af HER

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, der udkommer en gang om ugen

Tak for din tilmelding!

Pin It on Pinterest